Australia

Kenguru loikkii kampusalueella Australiassa. Villiä meininkiä, indeed!
 

Opiskelu Australiassa

Kulttuuria pursuavat suurkaupungit, ainutlaatuiset luontoelämykset ja loistava ilmasto odottavat sinua Australiassa. Valtavan kokoiselta mantereelta löytyy laatuyliopistojen ohella huimasti nähtävää ja koettavaa. Maailman suurin hiekkasaari Fraser Island ja Iso valliriutta, jonka elämää kuhisevat korallit tarjoavat upeat sukellus- ja snorklausvedet, ovat kilometrien pituisten hiekkarantojen ohella kohteita, jotka lukuvuoden aikana on vain pakko nähdä.

"G'day, mate!"

On Australiassa hyvin, hyvin usein kuultava hihkaisu. Australia on valtavan kokoinen manner, jonka pinta-ala on huimat 7 682 300 neliökilometriä. Euroopan karttaan verrattuna Australian rajat ulottuisivat Välimereltä Suomen korkeudelle ja Atlantilta Mustallemerelle. Opiskelemaan lähteville Australia tarjoaa kansainvälisesti korkeatasoista yliopistokoulutusta. Aivan yhtä paljon maahan houkuttaa upeat seikkailumahdollisuudet: Fraser IslandCairns, Surfer's Paradise, Ayers Rock, Iso valliriutta, Kakadun luonnonpuisto... Listaa voisi jatkaa melkein loputtomiin!

Australian kulttuuri

"No worries, mate!" on toinen tyypillinen huudahdus Australiassa. Maalla on kaikin puolin kiinnostava historia. Maan juuret ovat kolonialismissa, ja nykyisen Sydneyn sijalla tönöttikin aikoinaan brittiläinen rangaistussiirtokunta. Maan alkuperäisasukkaat, aboriginaalit, ovat asuttaneet Australiaa yli 40 000 vuotta ja edustavat alkuperäiskulttuurina yhtä maailman vanhimmista. Moderni Australia on monikulttuurinen ja suvaitsevainen, eikä ihme, sillä maassa asuu yli 100 etnistä ryhmää. Australian kulttuuri on pohjaltaa brittiläistä, jota ovat värittäneet aasialaiset ja keskieurooppalaiset maahanmuuttajat, lopputuloksen ollessa jotain aivan Aussien omaa.

Miksi opiskella Australiassa?

Australian yliopistot sijoittuvat korkealle kansainvälisessä vertailussa. Niiden kurssivalikoima on laaja ja opiskelija saa opintoihinsa enemmän ohjausta kuin Suomessa, sillä ryhmät ovat yleensä kotimaisia pienempiä. Kielitaito karttuu ja kehittyy opintojen ohessa kuin itsestään. Lisäksi Australian ilmasto, kulttuuri ja eläin- ja kasvilajistoltaan rikas luonto houkuttavat opiskelijoita.

Kalliisiin elinkustannuksiin tottuneita suomalaisia ilahduttaa myös se, että Australiassa asuin- ja elinkustannukset ovat kotimaahan verrattuna selvästi huokeammat. Vaikka Australian dollari on viime vuosina vahvistunut euroon nähden, ei maa ole edelleenkään häiritsevän kallis. Palkat ovat hyvät, ja baaritiskin takana saa ansaittua helposti lisää taskurahaa.

Yliopistokaupungit ovat pullollaan virikkeitä ja ne ovat myös turvallisia asuinpaikkoja. Parempaa ilmastoa on vaikeaa löytää. Luonnon ja seikkailun ystäville löytyy tutkittavaa: maassa on yli 500 luonnonpuistoa, loputtomasti hienoa rannikkoa ja upeat sukellusolosuhteet. Unohtamatta tietenkään sitä surffausta.

Faktaa

Asukasluku: noin 21,4 miljoonaa
Pääkaupunki: Canberra
Tärkeitä opiskelukaupunkeja: Sydney 4,1 milj. Melbourne 3,5 milj. Brisbane 1,7 milj.
Kieli: englanti
Aikavyöhyke: UTC+8/kesäaika UTC+9
Ilmasto: Laajan pinta-alansa vuoksi maassa löytyy lämpövyöhykkeitä kuumasta lauhkeaan, sateet ovat vähäisiä ja Australia onkin maanosista kuivin.
Valuutta: Australian dollari (AUD)
Viisumi: Australiaan tarvitset opiskelijaviisumin. KILROY auttaa kauttamme opiskelemaan lähteviä viisumin hankinnassa.

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: Australia
Ota yhteyttä
Contact