Yliopistourheilu USA:ssa

Lähde suorittamaan tutkinto USA:ssa
KILROY Study Abroad 2014 -opiskelutapahtuma

KILROY Study Abroad 2014 -opiskelutapahtuma

13. syyskuu 2014 Helsinki
Tervetuloa tapaamaan KILROYn opintoneuvojia ja yhteistyöyliopistojen edustajia. Yhdessä he osaavat vastata kinkkisimpiinkin kysymyksiin opiskelusta ja työharjoittelusta ulkomailla.
Lue lisää
Amerikkalaisella yliopistourheilulla on pitkät perinteet ja sitä seuraa miljoonat katsojat ympäri maata.

Perinteet yliopistojen välisestä kilpailusta eri urheilulajeissa ulottuvat kauas. Käytäntö poikkeaa eurooppalaisesta järjestelmästä, jossa oppilaitoksilla on omat kerhonsa, joihin opiskelijat voivat kuulua. USA:ssa suurin osa opiskelijoista on sitoutunut myös urheilun osalta oppilaitokseen, jossa opiskelee.

Amerikkalainen jalkapallo, baseball ja koripallo ovat suuressa suosiossa, mutta toki muutkin lajit, jotka houkuttelevat suuria katsojamääriä, ovat suosittuja. Suurin ja suosituin urheilulaji USA:ssa on kiistatta amerikkalainen jalkapallo ja yhtä ottelua saattaa tulla katsomaan jopa 100 000 katsojaa. Nämä urheilukilpailut ovat suuria tapahtumia, joissa jokainen haluaa olla osallisena.

NCAA - National Collegiate Athletics Association

NCAA:lla on suuri rooli USA:n collegejen ja yliopistojen elämässä. Organisaation päätarkoituksena on koordinoida koulujen välisiä kilpailuita ja sääntöjä. Opiskelulla on kuitenkin pääpaino myös nuorten urheilijoiden opiskelijaelämässä, eikä suurimmasta osasta opiskelijoita välttämättä koskaan tulekaan huippu-urheilijoita eivätkä he välttämättä ammattiakaan urheilun parista halua. Opiskelu ja tutkinto puolestaan ovat aina kuitenkin jotain, mitä voi myöhemminkin hyödyntää.

NCAA Eligibility Center

NCAA Eligibility Center (entinen Clearinghouse) on organisaatio, joka arvioi opiskelijoiden valmiuksia harjoittaa omaa lajiaan koulun 1. tai 2. divisioonassa. NCAA Eligibility Centerin arviot perustuvat suureksi osaksi opiskelijan akateemiseen tasoon. Opiskelijoiden on oltava tämän järjestön jäseniä voidakseen harjoittaa lajiaan 1. tai 2. divisioonassa.

NAIA - National Association of Intercollegiate Athletics

NAIA on myös järjestö, joka järjestää amerikkalaisille kouluille yliopistourheilua. NAIA:n jäsenet ovat usein hieman pienempiä kouluja, mutta se ei tarkoita, että näiden koulujen osalta opiskelijoiden mahdollisuudet saada stipendejä olisivat jotenkin pienemmät. Monissa tapauksissa stipendin saaminen NAIA:n kautta on jopa helpompaa. Yksi NAIA:an kuuluvien koulujen eduista on henkilökohtaisempi ote opetukseen ja sitä kautta mm. pienemmät luokkakoot.

NJCAA - National Junior College Athletic Association

NJCAA järjestää urheilua kaikissa 2 vuotta kestävissä kouluissa. Junior college on hyvä vaihtoehto niille opiskelijoille ja hakijoille, joiden arvosanat omasta koulusta ovat keskitasoa huomattavasti huonommat. Kahden ensimmäisen vuoden jälkeen opiskelija voi valita haluaako hakeutua jatko-opintoihin NCAA tai NAIA kouluun.

Contact