Ennen lähtöä

Mitä on hyvä ottaa huomioon ennen ulkomaille opintoihin suuntaamista?
Ulkomaan opintojen suunnittelu on monivaiheinen prosessi ja vaatii monen asian huomioon ottamista – KILROY education on apunasi koko hakuprosessin ajan kohti unelmiesi koulutusta!

Ulkomaan opintojen suunnittelu

  1. Valitse maa, yliopisto ja tutkinto. Toiset tietävät heti alkuun tarkalleen minne ja mitä he haluavat lähteä opiskelemaan ja toisilla taas menee aikaa tämän mietintään. Olitpa sitten kummassa tahansa tilanteessa KILROY educationin opintoneuvojat antavat neuvoja, ideoita ja inspiraatiota, jotta pääset prosessissa eteenpäin. Saat opintoneuvojiltamme myös yliopistojen esitteitä sekä hakukaavakkeet edustamiimme yliopistoihin. Hyvä tapa aloittaa, on tutustumalla Yliopistot tai Opintoalat sivuihimme.
  2. Haku. Kun olet tehnyt päätöksen missä ja mitä haluat opiskella, on aika aloittaa hakuprosessi. Tiettyihin yliopistoihin sinun tulee osoittaa englanninkielen tasosi englanninkielen tasotestillä.
  3. Jätettyäsi hakemuksen, sen käsittelyaika on keskimäärin 3-6 viikkoa. Varmistamme, että hakemuksesi käsitellään luvatussa ajassa ja seuraa prosessin kulkua. Jos et saisi tarjousta ensimmäisestä vaihtoehdosta, autamme sinua hakemaan toiseen vaihtoehtoiseen yliopistoon.
  4. Käytännön järjestelyt. Saatuasi tarjouskirjeen, on aika alkaa suunnittelemaan ulkomaan opintojasi tarkemmin. Nyt on aika tutustua paremmin elinkustannuksiin, lukukausimaksuihin, opintoetuuksiin, yksityisiin apurahoihin, stipendeihin, viisumivaatimuksiin, vakuutuksiin, lentojen varaamiseen sekä asumisvaihtoehtoihin.
  5. Autamme sinua samaan yhteyden muiden Pohjoismaisten opiskelijoidemme kanssa, jotka ovat menossa samaan yliopistoon. Kokemusten jako on monesti hyväksi.

Kulut ja rahoitus

Kaikki edustamamme yliopistot ovat akkreditoituja. Näin ollen lähditpä sitten tutkinto-opiskeluun tai vaihtoon osana Suomessa suoritettavia korkeakouluopintojasi, olet oikeutettu hakemaan KELAlta opintotukia ja -lainaa.

Ota yhteyttä KILROYn opintoneuvojiin tai lue lisää Opintojen rahoittamisesta. Ja muistathan, että saat pieniä helpotuksia opiskelija-arkeen kansainvälisellä ISIC-kortilla, joka oikeuttaa jo yli 42 000 opiskelijaetuun ympäri maailman. Eduntarjoajia ja opiskelija-alennuksia tulee koko ajan lisää, joten kysy opiskelijaeduista aina paikan päällä – saatat yllättyä iloisesti!

Viisumi

Opiskelemaan lähdettäessä, suurimpaan osaan maita tarvitsee hankkia opiskelijaviisumi. Voit aloittaa viisuminhaun opiskelupaikkatarjouksen hyväksynnän jälkeen. Monesti sinun tulee myös viisumia hakiessa esittää, että sinulla on voimassaoleva vakuutus [link to insurance]. Varmista, että passisi on voimassa vähintään vielä 6 kuukautta matkalta paluun jälkeen. KILROY educationilta saat lisätietoja opiskelijaviisumien hausta kohdemaihimme.

Lentojen varaaminen

Tule vierailemaan toimistollamme, soita tai laita sähköpostia.

Vakuutus

Vahvistathan ennen lähtöä, että sinulla on riittävän kattava vakuutus.

Asuminen

Suurimmalla osaa yliopistoja ja collegeja on opiskelija-asuntoja joko campuksella tai sen ulkopuolella. Jos olet kiinnostunut opiskelija-asunnosta, voit jättää asuntolahakemuksen, kun olet saanut hyväksymiskirjeen.

Jotkut opiskelijat etsivät asunnon mieluummin itse ja suurimmalla osalla yliopistoja on accommodation/housing yksikkö, joka auttaa asunnon etsinnässä myös yksityisiltä markkinoilta.

Contact