Opinnot ulkomailla

Opinnot ulkomailla antaa paljon uusia ja jännittäviä kokemuksia
KILROY on apunasi olitpa sitten lähdössä ulkomaille suorittamaan koko tutkintoa tai vaihtolukukautta osana suomalaista tutkintoa. Eri vaihtoehtoja opintoihin ulkomailla löytyy lähes rajattomasti - päätä vain ensin mitä haluat opiskella!

Korkeakoulututkinnot

Bolognan prosessi on kansainvälinen yhteistyö, jonka ministeritason kokouksien tavoitteena on luoda järjestelmä, jossa yliopistot ja koulutus Euroopan maissa olisi vertailukelpoista. Bolognan prosessi on jakanut korkeakoulutuksen kolmeen tasoon: kandidaatin opinnot (Bachelor), maisteriopinnot (Master) ja tohtoriopinnot (PhD).

Tämä jako helpottaa ulkomailla opiskelun suunnittelua ja on apuna myös työnantajille auttaen heitä arvioimaan suoritettujen opintojen tasoa.

Seuraavasta taulukosta näet jaon ulkomailla tarjolla olevista tutkinnoista.

 Opintotasot

 Kansainväliset tutkintovaihtoehdot

 Undergraduate

 Associate degree (2 vuotta)

 Bachelor's degree (kandidaatti, 3–4 vuotta)

 Postgraduate

 Graduate Certificate (½–1 vuosi)

 Graduate Diploma (1 vuosi)

 Master's degree (maisteri, 1–2 vuotta)

 

 

 

 

 

 

 

Vaihto-opiskelu (Study Abroad) 

Vaihto-opiskeluohjelmat antavat mahdollisuuden suorittaa yhden tai kaksi lukukautta opintoja valitsemassasi kohdemaassa. Normaalisti oma korkeakoulusi pystyy hyväksilukemaan vaihtolukukauden opinnot osaksi kotimaassa suorittamaasi tutkintoa. Vaihto-opinnot kulkevat tietyissä yhteyksissä myös nimikkeellä Freemover -vaihto. Freemoverilla viitataan opiskelijoihin, jotka suorittavat vaihto-opintoja yliopistojen kahdenvälisten sopimuspaikkojen ulkopuolella ns. itsenäisinä vaihto-opiskelijoina. Lue lisää Vaihto-opiskelusta ulkomailla.

Kandidaatin tutkinto ulkomailla (Bachelor) 

Suoritettuasi toisen asteen opinnot (lukio tai ammattikoulu) voit hakea suorittamaan kandidaatin tutkintoa ulkomailla. Kandidaatin tutkinnon suorittaminen vie tavallisesti 3–4 vuotta. Lue lisää Kandidaatin tutkinnoista ulkomailla.

Maisterin tutkinto ulkomailla (Master

Kandin tai alemman ammattikorkeakoulututkinnon (Bachelor's degree) suoritettuasi voit hakeutua maisteriopintoihin ulkomaille (Master's degree). Maasta ja yliopistosta riippuen maisterin tutkinto on kestoltaan 1–2 vuotta. Lue lisää Maisteritutkinnoista ulkomailla.


Haluatko lisäinfoa ulkomailla opiskeluista? Onko sinulla kysyttävää jostakin tietystä yliopistosta maailmalla tai kaipaatko muuten vain vinkkejä, kuinka tehdä omasta opintosuunnitelmastasi kansainvälisempi? Avaa kalenteri, valitse sopiva aika ja tule sitten keskustelemaan KILROYn opintoneuvojan kanssa!

Opiskelemaan ulkomaille?
Varaa aika opintoneuvontaan
Contact