Yksityiset apurahat

Yksityisiä apurahoja hakemalla voit onnistua kattamaan osan kuluistasi
Yksityisiä apurahoja ulkomaan opintoihin tarjoavia säätiöitä ja rahastoja löytyy paljon.

Vinkkejä yksityisten apurahojen hakuun

 • Aloita ajoissa
  Monissa apurahoissa on haku vain kerran tai kaksi vuodessa. Aloita apurahoihin tutustuminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta tiedät milloin niihin on hakuajat.
 • Älä lähetä hakemusta ennen kuin sinulla on hyväksymiskirje
  Suurin osa apurahoja myöntävistä tahoista tahtoo nähdä todistuksen siitä, että sinut on hyväksytty opiskelemaan. Jos aloitat apurahojen haun ilman hyväksymiskirjettä, hakemuksesi voidaan jättää huomiotta.
 • Tee räätälöity hakemus
  Tulet luultavasti lähettämään useita apurahahakemuksia, joten voit hyvin säästää aikaa tekemällä ensin yleisen hakemuksen. Hakemusta on kuitenkin hyvä aina muokata tämän jälkeen vielä kutakin apurahaa varten. Apurahoja on eri tarkoituksiin ja sinun tulisikin aina hakemuksessa selvittää miksi juuri sinä olisit sopiva hakija kyseessä olevalle apurahalle.
 • Luo realistinen budjetti
  Sinun tulisi aina liittää hakemukseesi budjettilaskelma. Muista laittaa mukaan sekä tulot että menot. Budjettilaskelman tarkoitus on osoittaa, että sinulla on tarve apurahalle, jota haet. Laita mukaan kaikki lisäkulut. Yksi lisäkuluista voi olla lentolippusi kohdemaahan.

KILROY Foundation -apuraha

KILROY Foundation on voittoa tavoittelematon säätiö, joka perustettiin vuonna 2013. Säätiön tavoitteena on edistää lasten ja nuorten koulutusmahdollisuuksia kaikkialla maailmassa. Säätiö toteuttaa tätä tavoitettaan avustusprojektien ja opiskelija-apurahojen muodossa.

Voit hakea apurahaa, jos sinulla on Suomen, Alankomaiden, Belgian, Islannin, Norjan, Ruotsin tai Tanskan kansalaisuus tai sinulla on oleskeluoikeus jossakin näissä maissa. Voit hakea KILROY Foundation -apurahaa, vaikket olisi vielä saanut hyväksymiskirjettä yliopistosta. 

Vuoden 2017 apurahan hakupäivät julkaistaan myöhemmin.

Säätiö myöntää apurahoja nuorille

 • ulkomailla opiskeluun
 • ulkomaisiin työharjoittelujaksoihin
 • vapaaehtoistöihin ulkomaille.

Lue lisää KILROY Foundationista

Muut yksityiset apurahat

Apurahoja kannattaa etsiä esimerkiksi oman opintoalan säätiöistä ja kulttuuri- tai maakuntarahastoista. Apurahojen saamiseen vaikuttavat useat seikat, mutta erityisen tärkeää on hyvän ja perustellun hakemuksen kirjoittaminen.

Yksityisten apurahojen etsinnässä voit käyttää hyödyksi esimerkiksi seuraavia apurahatietokantoja:

Kurkkaa myös ISICin tukema The Global Study Awards -apuraha, jota voit hakea kaikkialle maailmaan suuntautuviin opintoihisi. Myös tätä apurahaa voit hakea, vaikket olisi vielä saanut hyväksymiskirjettä yliopistolta.

Opiskelijat, jotka tekevät ulkomaan opintoja osana suomalaista tutkintoaan, voivat saada usein freemover-tukea omasta kotikorkeakoulustaan tai avustuksia opiskelijakunnastaan. Freemover-tuki vaihtelee muutamista sadoista eurosta aina tuhansiin euroihin.

Yliopistokohtaiset stipendit

KILROYn yhteistyöyliopistojen stipendeistä ilmoitetaan Stipendit-sivulla.

Jäikö jokin askarruttamaan?
Ota yhteyttä!
Contact