Yksityiset apurahat

Yksityisiä apurahoja hakemalla voit onnistua kattamaan osan kuluistasi
Yksityisiä apurahoja ulkomaan opintoihin tarjoavia säätiöitä ja rahastoja löytyy paljon.

Vinkkejä yksityisten apurahojen hakuun

 • Aloita ajoissa
  Monissa apurahoissa on haku vain kerran tai kaksi vuodessa. Aloita apurahoihin tutustuminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta tiedät milloin niihin on hakuajat.
 • Älä lähetä hakemusta ennen kuin sinulla on hyväksymiskirje
  Suurin osa apurahoja myöntävistä tahoista tahtoo nähdä todistuksen siitä, että sinut on hyväksytty opiskelemaan. Jos aloitat apurahojen haun ilman hyväksymiskirjettä, hakemuksesi voidaan jättää huomiotta.
 • Tee räätälöity hakemus
  Tulet luultavasti lähettämään useita apurahahakemuksia, joten voit hyvin säästää aikaa tekemällä ensin yleisen hakemuksen. Hakemusta on kuitenkin hyvä aina muokata tämän jälkeen vielä kutakin apurahaa varten. Apurahoja on eri tarkoituksiin ja sinun tulisikin aina hakemuksessa selvittää miksi juuri sinä olisit sopiva hakija kyseessä olevalle apurahalle.
 • Luo realistinen budjetti
  Sinun tulisi aina liittää hakemukseesi budjettilaskelma. Muista laittaa mukaan sekä tulot että menot. Budjettilaskelman tarkoitus on osoittaa, että sinulla on tarve apurahalle, jota haet. Laita mukaan kaikki lisäkulut. Yksi lisäkuluista voi olla lentolippusi kohdemaahan.

Yksityiset apurahat

Apurahoja kannattaa etsiä esimerkiksi oman opintoalan säätiöistä ja kulttuuri- tai maakuntarahastoista. Apurahojen saamiseen vaikuttavat useat seikat, mutta erityisen tärkeää on hyvän ja perustellun hakemuksen kirjoittaminen.

Yksityisten apurahojen etsinnässä voit käyttää hyödyksi esimerkiksi seuraavia apurahatietokantoja:

Opiskelijat, jotka tekevät ulkomaan opintoja osana suomalaista tutkintoaan, voivat saada usein freemover-tukea omasta kotikorkeakoulustaan tai avustuksia opiskelijakunnastaan. Freemover-tuki vaihtelee muutamista sadoista eurosta aina tuhansiin euroihin.

KILROY educationin yhteistyöyliopistojen apurahoista ilmoitetaan etusivulla, uutisissa tai yliopiston profiilissa.

Contact