Opintoetuudet

Voit hakea opintotukia myös ulkomaille opiskelemaan lähtiessäsi
Ulkomailla koko tutkintoa opiskeleva on oikeutettu Kelan opintorahaan, asumislisään sekä valtion takaamaan opintolainaan.

Kelan opintoetuudet

Ulkomailla koko tutkintoa opiskeleva on oikeutettu Kelan opintorahaan, asumislisään sekä valtion takaamaan opintolainaan tiettyjen ehtojen mukaisesti. Myöskin opiskelijan suorittaessa tutkintoa suomalaisessa oppilaitoksessa ja opiskellessaan tilapäisesti ulkomailla (esimerkiksi vaihto-opinnot) vähintään kahden kuukauden ajan, hänelle voidaan myöntää ulkomailla opiskelevan opintotuki. Opintotukihakemus toimitetaan opintotukilautakunnalle tai oppilaitokseen.

Opintorahan osuus korkeakouluopinnoissa on 336,76 €/kk (kun ensimmäiset korkeakouluopinnot on aloitettu aikaisintaan syksyllä 2014) tai 303,19 €/kk (kun ensimmäiset korkeakouluopinnot on aloitettu ennen syksyä 2014), asumislisä 210 €/kk ja opintolainan valtiontakaus 700 €/kk. Yhteensä siis n. 1 213,19 – 1 246,76 €/kk.

Opintoetuuksilla sekä opintolainalla on yleensä mahdollista kattaa elinkustannukset tai ainakin suurin osa elinkustannuksista. Maailman suurimpiin metropoleihin (esim. New York tai Lontoo) tulee elämiseen kuitenkin varata asteen verran enemmän, johtuen pääasiassa korkeammista vuokrakuluista.

Opintotukea saa opintokuukausille, eli yleensä tuettavia kuukausia on vuodessa yhdeksän. Myös kesäkuukausille voi hakea tukea, mikäli silloin suoritetaan opintoja. Opintolainan saa nostaa yhdessä tai kahdessa erässä per lukuvuosi. Huomioithan myös opintolainaan liittyvät helpotukset opintolainavähennyksen ja
opintolainahyvityksen muodossa, kun opinnot suoritetaan määräajassa. Tarpeellisia lisätietoja ja -kaavakkeita löytyy Kelan sivuilta.

Kansainvälinen opiskelijakortti ISIC

Opiskelijabudjetti on aina tiukilla, mutta onneksi opiskelijoille on tarjolla myös etuja ja alennuksia siellä täällä. ISIC on kansainvälinen opiskelijakortti ja ainoa maailmanlaajuisesti tunnustettu todistus opiskelijastatuksesta. Hanki siis oma ISIC-korttisi, ennen matkaan lähtöä, jotta varmistat, että lukuisat edut ovat myös sinun saavutettavissa uudessa kotikaupungissasi maailmalla.

ISIC-kortin opiskelijaetuja on tarjolla jo yli 130 maassa aina vaatteista julkiseen liikenteeseen, ilmaisista tuopeista nettiostosetuihin ja alennetuista museoiden ja gallerioiden sisäänpääsymaksuista erityisiin opiskelijahintaisiin hotelliöihin. Etuja ja alennuksia tulee jatkuvasti lisää, joten pidä silmät auki maailmalla, ja opiskelijabudjettisi riittää hieman pidemmälle. 

 

Contact