Startup Life -työharjoitteluohjelma

Työharjoitteluun Yhdysvaltoihin - Kuva: @MichelleVandy

Startup Life -työharjoitteluohjelma tarjoaa mahdollisuuden harjoittelupaikan hakuun USA:sta suomalaisissa korkeakouluissa opiskeleville kauppatieteiden, teknillisen, media ja luovien alojen opiskelijoille. Harjoittelupaikkoja on haettavissa pääasiassa San Franciscon ja Silicon Valleyn alueella toimivista startup-yrityksistä.

Startup Life -työharjoitteluohjelma - idea

Startup Life on voittoa tavoittelematon työharjoitteluohjelma, jonka kautta suomalaisissa korkeakouluissa tutkinto-opiskelijoina opiskelevat opiskelijat saavat apua ja ohjeistusta harjoittelupaikan hakuun USA:sta. Olemme toimineet Startup Life -työharjoitteluohjelman kumppanina ohjelman lanseerauksesta alkaen. Harjoittelut tapahtuvat pääasiassa San Franciscon ja Silicon Valleyn alueella toimivissa startup-yrityksissä.

Mikä olisikaan parempi kuin oppia käytännön taitoja maailman parhailta yrittäjiltä, dynaamisissa ja yrittäjähenkeen vannovissa startup-yrityksissä?

Kenelle

Startup Life -työharjoitteluohjelma on tarkoitettu kunnianhimoisille suomalaisissa korkeakouluissa opiskeleville kauppatieteiden, teknillisen, media ja luovien alojen tutkinto-opiskelijoille

Tyypillisiä hakijoita ovat esim. koodarit, tietotekniikan, käyttöliittymä- ja käyttäjäkokemussuunnittelun (UI- ja UX-suunnittelun) opiskelijat, mutta myös luovan (esim. graafiset suunnittelijat) ja kaupallisen alan opiskelijat.

Aalto-yliopisto on sitoutunut maksamaan opiskelijoidensa viisumi- ja lentokulut. Ohjelma on kuitenkin auki kaikille yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille.

San Francisco - Työharjoitteluun Yhdysvaltoihin - Kuva: @MårtenMickos

Hakuaikataulu

Ohjelmaan on kaksi päähakua vuodessa: yksi keväällä (helmikuu) ja yksi syksyllä (syyskuun loppu - lokakuun alku).

Päähakujen ulkopuolella harjoittelupaikkaa on mahdollista hakea myös Startup Life On Demand -haun kautta, mikä on auki ympäri vuoden. Tässä hakumenetelmässä hakija voi itse etsiä itselleen sopivan startupin.

Hakuprosessi

Hakuun sekä lähtöön liittyviin käytännön järjestelyihin menevä aika vaihtelee, mutta ohjenuorana voidaan sanoa, että koko prosessiin (hakemuksen lähettämisestä lentokoneeseen hyppäämiseen) menee normaalisti 3-4 kuukautta.

  1. Päähaun kautta haettaessa, lähetä hakemus Startup Life -työharjoitteluohjelman sivujen Apply -kohdasta. Startup Life On Demand -hakuun, olethan ensin yhteydessä Startup Life -työharjoitteluohjelman vastaaviin sopiaksesi haun aloituksesta.
  2. Hakemuksesi arvioidaan ja jos sinut valitaan ohjelmaan, saat ohjeistusta hakemuksesi sekä online-näkyvyytesi hiomiseen.
  3. Sinut esitellään startup-yrityksille, jotka voivat halutessaan kutsua sinut haastatteluun.
  4. Harjoittelupaikan vahvistuttua autamme harjoitteluun lähtijöiden USA:n työharjoitteluviisumin haussa sekä matkajärjestelyissä.
  5. Olet valmis suuntaamaan harjoitteluun USA:han!

Aalto Yliopisto - työharjoitteluun USA:hanStartup Sauna - työharjoitteluun USA:han

Kiinnostuitko Startup Life -työharjoitteluohjelmasta?
Lue lisää
Löydä ajankohtaisimmat asiat Facebookista!
Startup Life -Facebook

 

Contact