Opintojen rahoitus

Opintojen rahoitus ulkomailla
Opintojen rahoitus on yksi iso kysymysmerkki monelle ulkomaan opinnoista haaveilevalle. Opintojen lopulliseen hintaan vaikuttaa moni osatekijä, ja yhtä lailla voit hakea rahoitusta useasta eri paikasta. Älä tee rahoitusasiasioista liian isoa peikkoa mielessäsi, vaan tartu toimeen: ota asioista selvää ja kysy apua.

Monin päin maailmaa opiskelusta maksetaan lukukausimaksuja, mikä tuntuu ainakin alkuun varsin vieraalta ajatukselta suomalaisesta näkökulmasta tarkasteltuna. Ja kun kyse on isoista rahoista voi budjettiasiat todella tuntua vaikealta. Muista kuitenkin, ettet ole ensimmäinen vastaavien asioiden kanssa painiva, joten apua löytyy, eikä asioiden selvittämien tai järjestely sitten loppupeleissä olekaan niin vaikeaa ja mahdotonta kuin alkuun kuvittelit.

Opintojen hinta ulkomailla

Toki opiskelu ulkomailla maksaa, mutta opintoihin sijoittaminen on aina investointi tulevaisuuteesi. Usein ulkomailla voit opiskella kokonaisuuksia, joita ei edes tarjota suomalaisissa korkeakouluissa. Ulkomailla opiskelu antaa pelkän koulutuksen lisäki ainutlaatuisia kokemuksia ja taitoja, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessasi. 

  • Kielitaito
  • Kansainvälinen ammatillinen/akateeminen ja sosiaalinen verkosto
  • Kyky sopeutua uuteen kulttuuriympäristöön ja muuttuviin olosuhteisiin
  • Kyky ajatella asioita useasta eri näkökulmasta
  • Itsenäisyys ja toisaalta avun pyytämisen taito: ulkomailla asuessa huomaat, kuinka monesta asiasta selviät omin voimin, mutta samalla huomaat, että avun pyytäminen on sallittua
  • Suomen työmarkkinoilla ainutlaatuinen koulutuspohja

Rahoituksen järjestäminen

Näiltä sivuilta löydät tietoa sekä ulkomaan opintojen hinnoista ja elinkustannuksista maailmalla sekä eri rahoitusvaihtoehdoista ja työntekomahdollisuuksista.  

Olitpa sitten suunnittelemassa minne päin maailmaa lähtöä tahansa, suosittelemme, että keräät matkakassaa etukäteen sen verran, että tarpeen tullen selviät ilman tukia ja lisätienestiä ainakin muutaman kuukauden. Uuteen maahan muutto, kulttuuriin ja kieleen totuttelu sekä opintojen aloittaminen vievät energiaa, joten älä ota itsellesi ylimääräistä stressiä ajatuksesta, että sinun olisi löydettävä työpaikka paikan päältä heti ensimmäisten viikkojen aikana. 

 

Aloita ulkomaan opintojen budjetointi siitä helpoimmin hahmotettavissa olevasta, eli lukukausimaksuista. 

 

Contact