Hakuprosessi

Hakuprosessi ulkomaille opintoihin
Opintoneuvojamme ovat apunasi koko hakuprosessin ajan. Vastaamme kysymyksiisi ulkomailla opiskeluun liittyen ja neuvomme mikä yliopisto vastaa parhaiten toiveitasi. Ja kun olet valmis aloittamaan haun, autamme paperien kanssa, varmistamme, että sinulla on kaikki tarvittavat liitteet ja neuvomme motivaatiokirjeiden kirjoittamisessa.

Hakuprosessin peruskuvio

 

1. Haaveilu & vaihtoehtojen kartoitus

Olet jo ehkä pohtinut vaihtoehtojasi ja miettinyt toiveitasi niin kohdemaan kuin opintoalankin osalta. Ensimmäinen askel ulkomaille opiskeluun lähdössä on haaveilla, innostua ja tehdä suunnitelma. Tämä on juuri se kohta, jossa me voimme auttaa sinua. Varaa aika joko paikan päälle tai puhelinkeskustelulle, ja kysy kaikki mahdolliset kysymyksesi. 

Opintoneuvonta on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

2. Yliopiston ja koulutusohjelman valinta

Opintoneuvonnassa kuulet yliopistoista ja ylipäätänsä ulkomailla opiskelusta. Autamme vaihtoehtojen rajaamisessa toiveidesi perusteella. Saamiesi tiedot auttavat valintapäätöksessäsi.

Mieti mitä haluat ulkomaan opintojesi jaksolta? Onko sinulla tarkka urasuunnitelma (sinulla ei tarvitse olla!), jota toivot opintojesi tukevan? Haluatko viettää maailmalla lukukauden vai suorittaa koko tutkinnon? Käymme kanssasi läpi tarjolla olevia vaihtoehtoja, mutta valinta on viime kädessä sinun.

3. Hakemuksen jättäminen

Käymme yhdessä läpi hakupäivämäärät, hakukaavakkeiden kiemurat, mahdolliset tarvittavat liitteet ja testit sekä mahdollisuutesi hakea apurahoja.

Täytettyäsi vaaditut paperit ja kerättyäsi liitteet kasaan, tuo tai lähetä ne meille. Varmistamme, että hakemuksesi on oikein täytetty ja että mukana on kaikki tarvittavat liitteet. Tämän jälkeen toimitamme hakemuksesi yliopistolle.

4. Hakemuksen käsittely

Varmistamme, että yliopistolla on kaikki käsittelyyn tarvittavat tiedot ja seuraamme aina, että hakemuksesi käsitellään luvatussa ajassa. Tavallisesti käsittelyaika on 3–6 viikkoa. 

5. Käytännön asiat

Saatuasi tarjouksen, ohjeistamme sinua opiskeluapaikan vastaanottamisessa. Saat neuvot lukukausimaksujen suorittamiseen* sekä kaikkiin käytännön asioihin. Autamme tässä vaiheessa myös sellaisten apurahahakemuksien kanssa, joita voit hakea vasta opiskelupaikan varmistuttua. Neuvomme myös mm. viisumiasioissa, asunnon etsinnässä.

*Huomaathan, että lukukausimaksut ovat aina samat haet sitten meidän kauttamme tai yliopiston omia väyliä pitkin. Maksat lukukausimaksut aina suoraan yliopistolle, et KILROYlle.

6. Autamme opintojen aikana

Lähdettyäsi maailmalle ja aloitettuasi opiskelusi sinulla on paikallisen yliopiston kansainvälisen opiskelijoiden palvelut käytettävissäsi. Voit kuitenkin olla meihin aina yhteydessä myös opintojesi aikana.

Otamme myös mielellämme vastaan palautetta opintoja suorittavilta ja opinnot jo päättäneiltä opiskelijoiltamme. 

 

Kysyttävää?
Kysy opintoneuvojilta
Contact